Grote Kunst voor Kleine Mensen deel 2

‘Grote Kunst voor Kleine Mensen’ is een collectie korte kunstfilms voor kinderen. Voor in de bioscoop en op televisie, in het museum en in de huiskamer, op school of in een tent. 2007

Na deel 1 maakten Nathalie Faber en Carolien Euser in 2007 de tweede serie ‘Grote Kunst voor Kleine Mensen’ / ‘Big Art for Little People’. Zij schreven daarover:
“Chocolade paashazen op onderzoek in een keuken, voeten en pootjes die zich een weg banen door het verkeer, een tot leven gekomen poppenhuis, de kleurrijke binnenkant van een bijzonder tol.
Grote kunst voor Kleine Mensen is een ‘audiovisueel prentenboek’ dat kinderen op jonge leeftijd al iets meegeeft van de vormentaal van beeldende kunst. Het succes van de eerste serie Grote Kunst voor Kleine Mensen krijgt een vervolg door het uitkomen van deze tweede collectie. Kunstenaars en creatieven met een experimentele inslag uit andere disciplines hebben de opdracht gekregen een film te maken die de ‘echte wereld’ ofwel ‘de dingen om je heen’ als startpunt neemt, waarna ze hun verbeelding de vrije loop laten. Het resultaat is een verrassend en van een tijdloze kwaliteit. Het eigen werk blijft herkenbaar in een kindervariant die nooit kinderachtig wordt.”

Première tijdens Cinekid Festival, Amsterdam, televisie uitzendingen bij KRO Kindertijd en Canal Plus, en een tentoonstelling in Museum De Paviljoens, Almere. Vertoningen op diverse (internationale) filmfestivals waaronder: Film Festival Rotterdam, presentatie bij Stedelijk Museum CS (SMCS), Roshd International Film Festival in Teheran (Iran), Internationale Kortfilmfestival Leuven (België), ‘Kaleidoscope of Dreams’ International artcinema for children (Colombia), Kurzfilmtage Oberhausen (Duitsland), Mo & Friese Children’s Short Film Festival (Hamburg, Duitsland), Rode Loper Festival (Amsterdam), 2 turven hoog, theaterfestival voor peuters en kleuters (Almere), BIG M tournee Montevideo (o.a. Oeral en Kleine Biënnale in Houten).

Voor de tweede collectie heeft Tejo Remy in opdracht een kijkinstallatie ontworpen. Het kijkmeubel is heel geschikt om in een Kunstuitleen, bibliotheek of kinderfestival op te stellen.

Voor deel 2 werden 15 films gemaakt door gerenommeerde kunstenaars en filmmakers: Lernert & Sander, Marianne Theunissen & Chris Baaten, Joost van Veen, Floris Kaayk, Bart van Dam, Morad Bouchakour, Nicolas Provost, Gabriel Lester, Dick Hauser, Hewald Jongenelis, Dick Tuinder, Hester Oerlemans, Hanazuki, Chok Wah Man, Nepco.
Ontwerp animaties en DVD: Niessen & de Vries.

De serie is genomineerd voor de Cinekid Kinderkast televisieprijs 2008.

Meer informatie en bestellen van DVD’s: www.grotekunstvoorkleinemensen.nl

Filmstills:

Paas Haas opzijnkop magischetol onderdeeltjes   poppenhuis bigapple silverman droomkamer       hondenenvoeten ssstverkouden 2 blowup hanadroomt sketsyfish1

DVD, Kijkmeubel en tentoonstelling Museum De Paviljoens:

gkvkm_01 gkvkm_02  video_02_large video_01_largevideo_03_large grotekunst20  grotekunst14 grotekunst5

Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties en KRO Kindertijd.