Wij de dingen

‘Wij de dingen’ is een documentaire over de relatie tussen mensen en dagelijkse dingen. Première tijdens het Nederlands Film Festival op 29 september 2019. Televisieuitzending 27 juni 2021 op NPO2.

WIJ DE DINGEN (45’) is een documentaire over de relatie tussen mensen en dingen. We beschouwen de dagelijkse dingen als ons bezit maar is het niet meer dan dat? We kunnen ons inleven in andere mensen, maar wat als je je inleeft in dingen uit je dagelijkse omgeving?
De film is een bundel korte verhalen. Over een verzamelaar die leeft als een ‘god in Frankrijk’; een kunstenaarsduo die zich in hun slapsticks laten bewegen door de objecten om hen heen; een groepssessie ‘Parlement van de Dingen’ waarbij mensen zich verplaatsen in de dingen; een gevluchte filosoof uit China die al zijn dingen heeft moeten achter laten. Met actrice Raymonde de Kuyper als de Stem van de Dingen.

Première tijdens het Nederlands Film Festival op 29 september 2019, 19.00 uur in Pathé Rembrandt 3, Utrecht. De film is geselecteerd voor de NFF Debuutcompetitie.

Televisiepremière 27 juni 2021 op NPO2, KRO-NCRV, bij De Boeddhistische Blik.

Regie, research en producent: Nathalie Faber, Camera: Matthijs Immink, Stem van de Dingen: Raymonde de Kuyper, Montage: Philip Smeulers, Nathalie Faber, Aanvullende filmcrew: Iwan Cvitko, Fred Tabois, Kleurcorrectie: Maarten Eshuis, Geluidsnabewerking: Dyno Hedges, Montage trailer: Kevin Whelan, Grafische vormgeving: Martin Pyper

fcd6dfd0-3566-461e-9d2b-a2febd75bf3b